torsdag den 2. maj 2013

Indonesisk rejesuppe


Altså det er jo lidt svært at tage et billede af en suppe, fordi alt det lækre fyld ligesom falder til bunds! Men den her suppe lavede min søde veninde til mig igår, og jeg fik lov til at lægge opskriften ind her. Det er en virkelig lækker suppe, som fortjener at blive prøvet. Smagene sammen er helt eminente, og det giver lige det sidste med en lille skvis citronsaft inden servering.

Indonesisk rejesuppe
6 personer som forret, 4 som hovedret

Ingredienser
1 stort løg
2 spsk karry
1 fed hvidløg, presset
Olie til stegning
1 dåse flåede tomater
1/4 L fløde (fx milda)
2½-3 dl hønsebouillon 
1 stor dåse ferskner i sukkerlage
Salt, peber
200 g rejer
Citronsaft

Brænd karryen af i olien. Svits løg og hvidløg med et par minutter. Tilsæt tomater, fløde, bouillon og saften fra dåsen med ferskener og kog i ca. 15 minutter. Smag til med salt, peber og citronsaft. Blend suppen. Skær ferskenerne i små tern og tilsæt dem til suppen og varm den godt igennem. Lige inden servering hældes de afdryppede rejer i og suppen serveres.

Ingen kommentarer: