fredag den 31. maj 2013

Hardly a recipy - dulce de leche


Ja det nederste billede er altså blevet mærkeligt komprimeret ;) Bortset fra det er det der dulce de leche et hit! Jeg har brugt det som smørepålæg på rugbrød, sammen med banan, men har ikke rigtig forsøgt mig ud i større kogekunst med cremen. Hvad laver du med dulce de leche?

Der er sikkert nogen der ikke har prøvet det før, og i skal selvfølgelig have en lille opskrift. Man køber en kondenseret mælk (rema 100, føtex etc.) og piller papiret af, helst det hele, ellers ender det som noget værre noget nede i gryden. Sæt den i en dyb gryde og dæk med vand, og lad det simre i 3-4 timer, jo længere den får jo tykkere bliver den. Husk at tjekke en gang imellem om den stadig er dækket af vand. Når den er kølet af 1 times tid kan dåsen åbnes og hældes op i et skoldet glas. Den kan sagtens holde sig nogle ude på køl, har det i hvert fald gjort her.

Har i ellers nogle gode idéer til hvad det kan bruges til?

Lise

Ingen kommentarer: