mandag den 28. februar 2011

Jamie Oliver!




Sidder og ser Jamie Olivers eget køkken på dr1, han er altsåå en god kok, bare ærgeligt han bruger så mange engelske produkter, som er meet svære at få fat i herhjemme. Jeg er typen der har samlet på hans bøger i 5 år, så nærmer mig målet, har 6 af hans kogebøger og elsker især den der hedder "Alle kan lære at lave mad", da den har meget brugbbare og super lækre opskrifter som fx HER, hvor jeg lavede lækker kage efter den.

Hav en god mandag aften.
/Lise

søndag den 27. februar 2011

Gråvejr ved sommerhuset







Selvom det var gråvejr igår kan man vel godt gå en lille tur i det. Jeg var som sagt med min mor oppe ved vores sommerhus nordpå. Der var bidende koldt pga vinden, men jeg var også pakket godt ind. Det var altså en besynderlig oplevelse at sidde indendørs med varm kakao med vanter og hue på ;)
Håber i har haft en dejlig weekend. :)

/Lise

GOSH

GOSH billederne er fra gosh.dk og neglebilledet finder du HER
Jeg er gået helt i barndom når det kommer til neglelak! Jeg har i en lang periode ikke rigtig brugt andet end en enkelt neglelak nu og da. Men alle de blogs om neglelakke rundt omkring inspirerer mig sgu. Så her har jeg forsøgt mig med en lille collage da mine egne billeder blev rigtig dårlige. Men pointen er: læg en lag GOSH - nero først og dernæst to lag GOSH - Rainbow. Det bliver super fint og changerer fra rød til gul til orange til grøn osv osv.
Jeg er blevet rigtig glad for GOSH's neglelakker da de holder helt utroligt godt, jeg kan godt have dem på i op imod 5-6 dage med en god topcoat. Også er de ikke så dyre, og de kan fåes næsten overalt.

/Lise

fredag den 25. februar 2011

Øv!


Damn it, fik den her ellers så fine neglelak i tirsdags, men øv for en skuffelse! Havde eller skrevet fine rosende ord HER. Den er mere en glimmer neglelak end en egentlig holografisk neglelak! Nå men op på hesten igen, hvilke holografiske neglelakke kan i anbefale, og i så fald, hvor kan man få fingrene i sådan en lækker sag?

Jeg vil nyde min aften i selskab med en god veninde, pizza, slik og x factor. Top nice.
Imorgen står den på tur i sommerhuset med min moar, for at se om det hele står godt til deroppe. og om ikke der er ret smukt ved havet når en del af vandet er frosset. Imorgen aften kommer min anden skønne veninde hjem fra Cran Canaria, så vi skal fejre hendes hjemkomst med dans og rødvin, win-win :)

Hav en dejlig weekend tøser!
/Lise

ZULU


Jeg læser egentlig en del men meget få bøger rører mig ligeså meget som denne bog har gjort.
Zulu - skrevet af Caryl Férey er en historie der foregår i nutidens Sydafrika med store samfundsmæssige konsekvenser efter Apartheid. Hovedpersonen Ali Neuman der i sin barndom har haft det voldsomme apartheidstyre tæt inde på kroppen.
Kan man klare en hård bog, så er Zulu en meget stærk bog. Den udspiller sig i et helt andet miljø end mange af de skandinaviske krimier, der bliver læst så meget for tiden, så den er lidt sværere at relatere til. Kriminaliteten spiller en stor rolle, hvor enten man er korrupt eller bare bundkriminel.

Jeg synes bogen var meget svær at lægge fra mig da jeg først var kommet igang, men klart anbefalelsesværdig!

/Lise

Hyggeaften hos Kamilla


Brugte min mandag aften sammen med min søde veninde Kamilla, hvor vi hyggede med lang gåtur og lækker mad. Kamilla er min ældste veninde, da vi har været i mødregruppe sammen som babyer, så synes det er super fedt at vi stadig har noget tilfælles idag at tale om. For det har vi!
Vi lavede alternative hakkebøffer hvor kødet blev rørt med 1 æg, hvidløg, krydderier, havregryn og revet ost. Dette gjorde bøfferne meget mere luftige og lækre, så det kan stærkt anbefales.

/Lise

torsdag den 24. februar 2011

Falafler

MUMS!
Falafler
25 stk

Ingredienser
200 g tørrede kikærter
3 fed hvidløg
1 løg
1 spsk olie
2 tsk stødt spidskommen
1 håndfuld persille
2 spsk sesam
salt, peber
1 æg
3 spsk hvedemel

Dagen før: Kikærterne lægges i blød i ca 1½ L vand.
Samme dag: Når kikærterne er udblødte skal de koges i et nyt hold vand med salt. De skal koge i ca 50 min. Blend hvidløg, løg, 1 spsk olie og spidskommen til en pure. Heri blendes kikærterne. Vend massen sammen med grofthakket persille, sesam, salt og peber. Til sidst vendes æg og mel i. Form dejen til ca 25 kugler på størrelse med en valnød og tryk dem let flade. De steges i 5-6 min i rigeligt med olie og drypper af på fedtsugende papir.

Libanesisk løgsalat
2 store løg, gerne rødløg
Lille håndfuld bredbladet persille
2 tsk florsukker
2 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie

Snit løgene i helt fine ringe og skær persillen groft. Pisk florsukker, citronsaft pg olivenolie sammen og smag til med salt. Vend løg og persille i dressingen. Lad salaten trække mens kikærterne koger.
Server falaflerne i fladbrød med lidt grøn salat og løgsalat.

Alt i alt super lækkert. Har aldrig lavet falafler før, men det var da en stor fejl. Gik mere eller mindre efter en opskrift i min nye absolut favorit koogebog; Verdensmad - fra din lokale etniske købmand. Den er simpelthen fantastisk, men det kan i få et indlæg om senere. Anbefaler klart i skal prøve disse basser og husk løgsalaten, virkelig prikken over i'et.

/Lise

onsdag den 23. februar 2011

Ny header!

Hvad siger i til den nye header? Er lidt i tvivl om hvorvidt jeg skal øge kontrasten eller lave den med farve? Eller finde på noget helt andet? Heldigvis kan man ændre det en milliard million gange, hvad et teknikfjols som mig er vældig glad for! ;) Nogen teknisk kyndige som evt kan anbefale et godt og gerne gratis redigeringsprogram?

/Lise

Kyllingesalat



Kyllingesalat
1 pers

Ingredienser
1 advokado
50 g kyllingepålæg
½ hakket løg
Saft af ½ citron
3 spsk cremefraiche
Salt og peber

Advokadoen moses let og blandes med resten, serveres enten i en sandwich, på rugbrød eller på bund af en grøn salat.

Alt i alt, super lækkert, og meget nemt. Jeg har altid de forskellige varer i mit køkken, så så er det en nem ret. Den kan med fordel serveres på lidt grønne salatblade som en forret. Tror også sagtens man kan lave det med hytteost, så man kan snige lidt flere proteiner ind i retten.

/Lise

Farsbrød & broccolisalat

Farsbrød med ost og bacon

Broccolisalat

Farsbrød med ost og bacon
4 pers

Ingredienser
500 g hakket svinekød 7-12%
1 æg
1 spsk groft salt
1 tsk peber
1 revet løg
2 fed revet hvidløg
3/4 dl rasp eller havregryn
4 grofthakkede soltørrede tomater
1 dl fast ost i tern
basilikumblade
ca 5 skiver bacon

Farsen røres sammen og hviler i ca 30 min. Formes til et lille brød og dækkes med basilikumblade og bacon på toppen. Farsbrødet bages i ca 50 min ved 200 grader.

Broccolisalat
4 pers

Ingredienser
1 broccoli
1 dl solsikkekerner
1 dl bacon i tern (ca 5 skiver)
½ dl rosiner
1 dl cremefraiche 18 eller 9%
salt, peber
1 tsk sukker

Brocollien deles i buketter og overhældes med kogende vand, lad stå i ca 1 min, og vandet hældes fra igen. Broccolien tørres på et viskestykke. Steg bacon sprød og rist solsikkekerne. Resten af ingredienserne røres sammen til en dressing. Broccoli tilsættes sammen solsikkekerner, bacon og rosiner.

Alt i alt rigtig lækkert, og dejligt at kødet kan passe sig selv i ovnen.

/Lise

Indretningstip

Mit fine billede og min nye MAKROS lampen fra IKEA

Genbrugsstol & hjemmesyede puder

Vintage radio og plante i olivendåse
Her er lidt billeder fra mit hjem, med lidt nyt og gammelt. Hvad siger i? :)

/Lise

mandag den 21. februar 2011

Solskin over 9000!

Gåtur ved havnen i 9000

Is på fjorden

Close up af vinter outfittet; Oil Skin fra elvine - hue, tørklæde og solbriller fra H&M
Man ligner da lidt en lille prop i sådan en tyk jakke, men det kan jo have noget med at gøre at jeg ikke er højere end 1.62. Jeg var ude at gå en tur med min moar inden vi kørte ud til min sejlivede 94 årige og meget søde mormor med fastelavnsboller. Hvor er det dog irriterende at noget så godt som fastalavnsboller er en sæsonsting! Lidt ligesom med konfekt? Hvem siger man ikke kan spise marcipan og nougat i maj?

Hav en fortsat god mandag :)
/Lise

søndag den 20. februar 2011

Hjemmelavede myslibarer


Hjemmelavede myslibarer
15 stk

Ingredienser
50 g sukker
2 spsk sirup eller honning
50 g smør
100 g havregryn
50 g blandede nødder
25 g græskarkerner
25 g tørret abrikos
25 g tørrede figner eller rosiner

Kog sukker, sirup og smør op ved svag varme. Hak nødder, kerner, tørrede abrikoser og tørrede figner groft. Tilsæt havregryn, nødder, kerner, tørrede abrikoser og tørrede figner til sukkermassen. Tag gryden af varmen og bland massen sammen. Massen fordeles i en rugbrødsform der er foret med bagepapir og bages ved 160 grader i 30 min. Skæres ud i passende firkanter eller stænger.

Alt i alt, super lækre myslibarer hvos man ved præcis hvad der er i. Jeg lavede dem med hasselnødder, mandler, tørrede abrikoser og rosiner. Havde desværre ikke græskarkerner, så erstattede med mandler.

Mums!
/Lise

Snetur !!

Skanderborg og min lille Emma

Smuk isformation

Min niece og lille hund

Lille hund i stor skov!

Gå tur med hunden, mig, min niece og Emma

Kælketur

Fine istapper
Ah dejligt opladet efter en lang weekend med min familie. Lørdag var jeg jo en tur i Skanderborg hos min søster. Hvorfor kælker man dog ikke mere? Det er er jo sjovt!
Vi hyggede os ved søen i skanderborg med gåtur og kælkning(hedder det det?!), senere lækker mad og hjemmebagte myslibarer.

/Lise

lørdag den 19. februar 2011

Drømmer om sol & sommer!

Jeg glæder mig til at kunne iføre mig et sæt som dette og evt krydre det med en cardigan når det er lidt køligere :)


Fin basis Tee med fine detaljer på ærmerne. 79.95 fra H&M.com

Lækre højtaljede shorts. 129 fra H&M.com

Lækre læder sandaler. 499 fra vagabond, Nelly.com

Fin H&M clutch med sommer touch, H&M.com til 79.95
Jeg synes det ville udgøre det ultimative sommer outfit, med et glas kølig vin mens grillen bliver tændt. Mmh, kan næsten allerede dufte den der grill duft, duften af sommerregn, ture ved vandet og varm asfalt. :)

/Lise

Napoleonshatte

Små fine hatte :)
Napoleonshatte
Ca 15 stk

Ingredienser
150 g hvedemel
75 g florsukker
100 g koldt smør
1æggeblomme
1 tsk koldt vand

Bland dejen i en foodprocessor til den er sammenhængende og "lækker" i konsistensen. Lad dejen blive helt kold i køleskabet, minimum 30 min.
Rul 15 kugler marcipan og rul dejen ud til den er ca. 3 mm tyk. Her stak vi den ud med et stort glas, ca 10 cm i diameter. Form dejen og marcipanen til små hatte som på billedet og bag dem ved 200 grader i ca 10 min.
Når hattene er helt kolde dyppes bunden i chokolade og dryppes af.

Alt i alt super lækre som en lille dessert, ikke en sundheds ting, men man må vel synde lidt ind imellem ;)

fredag den 18. februar 2011

Fredag aften!

Her sidder jeg ude ved min mor og onkel Einar og venter på x faktor afgørelsen. Vi har fået rigtig god mad og bagt napoleonshatte. :)
Imorgen kører mig og min mor ned og besøger min søster i skanderborg, hvor vi skal ud at kælke med min nevø og niece. Så imorgen bliver nice med niceness på. Udover det skal jeg ikke andet i weekenden end at læse lidt til næste uge. Havde fri igår også skal jeg først møde kl 12 på mandag, så det føles helt som en lille ferie!

Puha har godt nok været vissen idag, endte med at tage i byen med C fra min gruppe og 2 veninder, og det blev meget sent, så lå først på min pude kl ca 6, puha mit hovede har været en anelse træt idag.

Forretten: crostine med flødeost og laks

Hjemmelavet hummus

Blandet salat


Flødekartofler


Helstegt kylling
 Hummus'en er lavet af kogte kikærter,jeg brugte bare dem på dåse, salt, peber, tahin, hvidløg, spidskommen og citronsaft, hvor det hele bare blev kørt i blenderen.

Flødekartoflerne er nogenlunde efter karolines køkken opskrift.

Salatan er bare en blandet salat med lidt krølsalat, forårsløg, peberfrugt, tomat, agurk, avokado, sukker ærter og frisk basilikum.

Kyllingen blev marineret og fyldt med løg og hvidløg. Den blev marineret i en rimelig almindelig marinare med lidt paprika, chili og olie. Det var ikke mig der stod for kyllingen så ved det ikke præcist. Men super godt var det!

Hav en dejlig weekend.
/Lise

torsdag den 17. februar 2011

Pin up giirls!

Jeg elsker vintage pin up girls! Det er fedt at det var sexet at posere iført tøj og at de har lidt flere kurver end mange glamour girls er idag. I love it! Synes i ikke de er fede?
Jeg kunne godt tænke mig sådan et par plakater derhjemme i hvert fald.





Billederne er fra google.com
/Lise

Forandring fryder...

Jeg arbejder lige lidt med et andet look her på siden, men hvad siger i til de større billeder på de 2 sidste indlæg? Jeg synes det ser fint ud, men er lidt i tvivl. Hjælp mig piger.. :)

/Lise

onsdag den 16. februar 2011

Pita pizza


Ah dejlig nem aftensmad. Grove pitabrød, en klat kødsovs fra fryseren, peberfrugt i strimler og revet ost. Så har man dejlig nem aftensmad. Jeg ville gerne have lavet noget lidt mere spændende mad, men det er altså så nemt og lækkert med pitapizzaer, jeg lavede 3, så der er 1 til madpakken imorgen også. :) Altså med en pita pizza er det jo ligesom med en almindelig pizza, kun fantasien sætter grænser, og når man bruger grove pitabrød og en mager ost, er det som oftest også sundere.

Hav en dejlig aften :)
/Lise

tirsdag den 15. februar 2011

Bestseller er nu en skøn ting!




Lækre sager fra Bestseller.dk
  
Her kommer en lille update fra Aalborg. Her sneer og jeg sidder under dynen med en kop the og ser genudsendelse af Live fra Bremen! Så bliver det bare ikke bedre. J Jeg har fået noget så spændende som makrelmadder til aften, så det var ikke lige noget jeg ville belemre jer med. Har i en dejligt tirsdag aften?
Alle disse ting kunne jeg godt lige bruge, hvis ikke det var fordi at min pung er en anelse tom ;)
/Lise

mandag den 14. februar 2011

Mandag morgen

Puha det er sgu ikke ligefrem lækkert vejr her i det mørke Jylland! Jeg glæder mig simpelthen så meget til at det bliver så lunt at man kan smide en cardigan over skuldrene også er man klar til at gå ud.

Jeg har haft stille og rolig weekend med oprydning og hygge. Jeg så Nynne og spiste daimtærte med min søde veninde S lørdag. Dejlig aften med ren og skær hygge.

Har i haft en god weekend? Og er i klar til en ny uge. Jeg ved ikke helt om jeg synes jeg er klar ;)


Den her kan til gengæld gøre mig lidt glad - Happy Birthday fra Deborah Lippman

/Lise